skip to Main Content

042-244 650

Vill du vara med och göra skillnad?

Vi söker dig som kan ge trygga boendeförhållanden samt vuxenstöd dygnet runt till en ungdom som av en eller flera anledningar mår bättre av att bo hos er istället för vårt boende. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av socialt arbete eller utbildning inom KBT eller DBT.

Välkommen att skicka in en intresseanmälan så berättar vi gärna mer.

Behandlingsfamiljer med DBT-kompetens

Om Friab

Vi verkar för att förändra livet för barn, unga och vuxna som behöver omsorg, omtanke och behandling som leder till positiv förändring. Med hög kompetens, stort engagemang och ett varmt bemötande arbetar vi för att skapa en positiv miljö med individen i fokus. Friab grundades år 2001 och består av flera specialiserade verksamheter som tillsammans utgör en organisation med stor bredd.

Om våra DBT-hem

Vi är specialister inom DBT samt arbetar med flera olika metoder som är KBT inriktade. Målet är att skapa hållbara förändringar till flickor i åldern 14-20 år med psykisk ohälsa samt självskadabeteende. Genom vår specialistkompetens kan vi omsorgsfullt stödja och behandla ungdomarna dygnet runt.

Vår primära behandlingsmetod är dialektisk beteendeterapi som kombineras i individualterapi samt färdighetsträning. Utöver DBT-behandlingen har vi stort fokus på att träna alla de färdigheter som behövs för att kunna leva ett självständigt liv efter avslutad behandling.

Om att vara behandlingsfamilj hos oss

Att vara DBT-behandlingsfamilj hos oss innebär att vara en del av vårat team som varje dag gör allt för att göra förändring hos flickorna som kommer till oss. Tjänsten innebär att du och din familj ger trygga boendeförhållanden samt vuxenstöd dygnet runt till en flicka som behöver det och som av en eller flera anledningar mår bättre av att bo hos er istället för på vårt boende. Ni har en viktig roll i behandlingsarbetet med fokus på att stödja och uppmuntra positiva beteenden och relationer i ungdomens vardag med ett förhållningsätt baserat på DBT.

Ni ingår i ett team som består av en samordnare, en terapeut och en kontaktperson. Ni får för uppdraget relevant löpande utbildning inom DBT samt regelbunden handledning och har stöd från oss via telefon dygnet runt. Uppdraget är motsvarande heltidstjänst om 100% och kräver att du är hemma på heltid.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet och bakgrund inom socialt arbete. Relevant utbildning är meriterande men inget krav. Vi ser gärna att du inte bor längre än 5 mil från Helsingborg och B-körkort är ett krav.

En grundförutsättning för att få arbeta inom vår verksamhet är ett godkänt registerutdrag ur Polisens belastningsregister, Socialregister, från Kronofogdemyndigheten och Försäkringskassan.

Därför är Friab ett klokt val

Friab grundades 2001 med målet att förändra livet till det bättre för barn, unga och vuxna som behöver omsorg, omtanke och behandling.

Vi har en rad specialiserade verksamheter där den röda tråden är hög kompetens, stort engagemang och varmt bemötande.

Vi är anslutna till SSIL:s oberoende Kvalitetsindex, och våra verksamheters snittbetyg är så högt som 8,7 av 10.

Back To Top