skip to Main Content

0724-02 20 70

Modernt LSS-gruppboende

med daglig verksamhet i Vingåker

Välj ett unikt boende! Kontakta oss i dag.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig med mer information om Höjden.

  Arbetar du som handläggare och har frågor ring placeringar?

  Söker du LSS-boende till en närstående?

  Jag accepterar att Friab AB lagrar och bearbetar mina uppgifter.

  Ett boende som gör verklig skillnad

  Friabs LSS-boende Höjden har sex platser för vuxna med autism och intellektuell funktionsnedsättning och erbjuder gruppboende enligt LSS §9.9 och daglig verksamhet enligt §9.10.

  Boendet är nybyggd, rymlig och anpassad efter våra hyresgästers behov. Här finns 6 lägenheter på ca 40 kvm rymliga badrum med dusch, öppen planlösning och egna uteplatser. Gemensamhetsutrymmet är planerat med både en mindre och mer personlig yta för exempelvis filmkväll men även med en stor yta för gemenskap och sociala aktiviteter.

  Den dagliga verksamheten finns på samma tomt som LSS-boendet och anpassas utefter individens behov och intressen. Här finns det mediarum, sinnesrum och musikrum där individens kreativitet skapar möjligheter för utveckling i gemenskap med andra.

  Verksamheten är belägen i en fantastiskt naturskön miljö strax utanför Vingåker i Södermanland. Närområdet i Vingåker är lantlig miljö med mycket grönska och promenadstråk i vackert landskap. En promenad bort finns skola, affärer och samhällslivets utbud.

  “De är engagerade, har mycket kunskap, håller tajt kring sina samarbetspartners, de håller bra kontakt och rapporterar, samt att de inte är rädda att ta tag i saker.”

  Göteborgs Stad Lundby

  “Friabs starka sidor är flexibilitet och samarbete på högsta nivå. Att de har professionell personal som bidragit till stora framsteg.”

  Malmö Stad SOF Väster

  Personal, arbetssätt och resurser som förändrar liv

  Vi som arbetar på Höjdens gruppboende och daglig verksamhet har arbetat länge tillsammans och har ett stort engagemang i vårt arbete. Vi drivs av att ge stöd och service och skapa förutsättningar för individers utveckling och meningsfullhet. För oss är individens behov i centrum och vi skattar relationen med våra boende och deras anhöriga högt. Hos oss ska alla känna sig välkomna, ha en röst och kunna påverka.

  Vi håller oss ständigt uppdaterade på nya arbetssätt och metoder som gynnar våra boende och arbetar för att öka möjligheten att känna självständighet och delaktighet genom att påverka sin vardag oavsett funktionsvariation. Till detta försöker vi hitta rätt kommunikationsverktyg och rutiner som är tillgängliga och funktionella för individen.

  Våra arbetssätt bygger på tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Våra förhållningssätt och bemötande bygger på respekt för integritet, empowerment och värdighet, respekt för individens rätt till sin egen person samt att möjliggöra positiv förändring och utveckling.

  Innehållet i den dagliga verksamheten är individuellt anpassat och erbjuder meningsfull sysselsättning för deltagaren. Vad som är meningsfullt är individuellt och kräver att vi tänker utanför boxen och ser till deltagarens intressen och nyfikenhet. Våra deltagare har alla enskilda styrkor och intressen som vi sedan bygger arbetsuppgifter kring – som är lagom utmanande och balanseras med aktiv vila (uppgifter som innebär vila för deltagaren). På så vis balanserar vi krav med deltagarens resurser.

  Därför är Friab ett klokt val

  Friab grundades 2001 med målet att förändra livet till det bättre för barn, unga och vuxna som behöver omsorg, omtanke och behandling.

  Vi har en rad specialiserade verksamheter där den röda tråden är hög kompetens, stort engagemang och varmt bemötande.

  Vi är anslutna till SSIL:s oberoende Kvalitetsindex, och våra verksamheters snittbetyg är så högt som 8,7 av 10.

  Back To Top