skip to Main Content

042-244 650

Satsa på en fungerande skolgång på Slättelynga gård! Kontakta oss i dag.

På Slättelynga gård kombinerar vi en trygg och läkande miljö med vår specialpedagogs kompetens för en varaktig förändring. Vill du veta mer om oss? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig med mer information.

  Jag är:

  Jag accepterar att Friab AB lagrar och bearbetar mina uppgifter.

  Ett boende med egen specialpedagog och individanpassad skolgång

  På Slättelynga gård tar vi emot pojkar i åldern 14 till och med 18 år. Vår målgrupp är ungdomar som, ofta som en följd av en neuropsykiatrisk problematik, har hamnat i ogynnsamma sammanhang och miljöer som lett till problemskapande beteenden.  Gemensamt för ungdomarna som kommer till oss är att de inte haft rätt förutsättningar till en gynnsam utveckling i de sammanhang de tidigare befunnit sig i.

  En fungerande skolgång är ett av målen för de ungdomar som vi tar emot på Slättelynga gård och vår specialpedagog har ett väl fungerande samarbete med både grund-och gymnasieskolor i vårt närområde. Tillsammans med den centrala barn- och elevhälsan i Falkenberg har vi standardiserat en process för mottagandet av nya ungdomar vilket gör att vi oftast kan presentera ett upplägg för skolgång kort efter påbörjad placering.

  Slättelynga gård ligger enskilt och vackert i det Halländska landskapet mellan Halmstad och Falkenberg. Trots sitt avskilda läge når man snabbt både Halmstad och Falkenberg. Ännu närmare finns samhälle med alla viktiga servicefunktioner som butiker, vårdcentral och annat. Ska du resa till oss med bil så är det inte mer än en kvarts bilresa från E6:an.

  Därför är Friab ett klokt val

  Friab grundades 2001 med målet att förändra livet till det bättre för barn, unga och vuxna som behöver omsorg, omtanke och behandling.

  Vi har en rad specialiserade verksamheter där den röda tråden är hög kompetens, stort engagemang och varmt bemötande.

  Vi är anslutna till SSIL:s oberoende Kvalitetsindex, och våra verksamheters snittbetyg är så högt som 8,7 av 10.

  Back To Top