skip to Main Content

042-244 650

Vill du göra skillnad?
Bli familjehem för vuxna!

I tätt samarbete med Kriminalvården arbetar vi ständigt i nya spännande uppdrag där individen ges möjlighet till utslussningsåtgärder innan frigivning. Vi eftersöker nu familjer bestående av två vuxna utan andra placeringar som har utrymme i egna boendet. Med en tydlig plan från Kriminalvården och en trygg miljö i en familj med stöttande och pålitliga vuxna utgör vi grunden för positiv inlärning och ökar individens möjligheter att nå sina mål.

Låter detta som ett uppdrag för er? Välkommen att skicka in en intresseanmälan så berättar vi gärna mer.

Familjehem till barn, unga och vuxna

Vad innebär det att vara familjehem?

Barn, unga och vuxna kan alla komma i en situation då man av olika skäl behöver placeras i familjehem. Det behövs trygga och stabila förhållanden för att ge stöd och omtanke som leder till förändring.

Ett familjehem kan se ut på olika sätt: ni kan vara en liten eller stor familj, med eller utan barn, ni kan bo i stan eller på landet och ha olika kulturell bakgrund. Du kan också vara ensamstående. Som familjehem tar du hand om barnets hela omvårdnad samt ger barnet förutsättningar till trygga och stabila vuxna. Du och din familj är en del av ett team som arbetar för barnets bästa och får utbildning, stöd samt den handledning som behövs för att kunna ge bästa stöd.

Hur blir jag familjehem?

Ansökningsprocessen börjar med en intresseanmälan som du fyller i och skickar in genom vår hemsida. Vi kontaktar sedan dig och genomför en första intervju via telefon. Om det finns ett fortsatt ömsesidigt intresse efter första kontakten påbörjas en utredning.

I vår familjehemsutredning ingår hembesök, referenstagning och en djupintervju, vi hämtar även ut registerutdrag från bland annat Polis och Kronofogdemyndigheten samt socialregister. För att en placering ska bli så bra som möjligt är det viktigt att matcha barn och familj på bästa vis. När det kommer upp en placering som matchar er profil får ni en förfrågan av oss.

Därför är Friab ett klokt val

Friab grundades 2001 med målet att förändra livet till det bättre för barn, unga och vuxna som behöver omsorg, omtanke och behandling.

Vi har en rad specialiserade verksamheter där den röda tråden är hög kompetens, stort engagemang och varmt bemötande.

Vi är anslutna till SSIL:s oberoende Kvalitetsindex, och våra verksamheters snittbetyg är så högt som 8,7 av 10.

Back To Top